Предпразничната треска е в разгара си. В стремежа си за оригиналност, понякога забравяме за една класичена опция за подарък, която е практично решение и в същото време показва внимание и специално отношение към получателя. Ако все още се колебаете на какви подаръци да се спрете за Вашите близки по повод предстоящия празничен сезон, споделяме пет характеристики на парфюмите, които ги правят перфектния избор както за жени, така и за мъже.

 

1. Практичност

Ако избягвате подаръците, без практическа насоченост, чието съхранение може да се окаже проблем, за вас парфюмите вероятно многократно са били отговор на въпроса „Какво да подаря“. Всеки от нас използва аромати в ежедневния си тоалет, което гарантира, че правилно избраният парфюм ще влезе в употреба на получателя си.

2. Парфюмите носят емоция

Освен практичност, парфюмите носят на ползвателя си емоции, приятни чувства и спомени. Те правят живота ни по-приятен, допринасят за позитивното ни настроение и дори могат да повлияят положително върху нашата самооценка и креативност.

 

3. Подарък с послание

Повечето съвременни парфюми носят послание както с автентичния си и оригинален аромат, така и със своето име. Всеки от нас помни благозвучните имена на парфюмите, които са оставили приятен спомен от преживяване или емоция. Пример за парфюм, с прекрасен аромат и наистина важно послание, е Merry Me на Lanvin. Също така се открояват Lovely U на Liu Jo и мъжкият Stronger With You на Armani. 

 

4. Красива опаковка

Опаковките както на стандартните парфюми, така и специалните подаръчни комплекти са красиви и оригинални и визуално ще въздействат на сетивата на техния получател. Ние особено много харесваме визията на Perfect на Marc Jacobs, който е наличен и като подаръчен комплект. Коледната опаковка пък на комплекта DsQuared WOOD го прави много подходящ за подарък за дамите по повод Коледните празници.

 

5. Лично отношение

Изборът на парфюм за специален човек е проява на лично отношение и внимание към него. А богатият асортимент от аромати ни позволява да изберем персонален подарък, който да подхожда на конкретния получател. Ако познаваме добре човека, който искаме да зарадваме и сме на ясно с неговия вкус и темперамент, със сигурност ще допълним ежедневната му рутина с аромат, който го кара да се усмихва, докато си мисли за нас.